Van Nistelrooy held Real na bizarre voetbalavond

9 juni 2007, 22:49   Bijgewerkt: 9 juni 2007, 22:57

Real Madrid heeft de Spaanse titel voor het grijpen. Op een bizarre avond kwam de ploeg van coach Fabio Capello niet verder dan 2-2 tegen Real Zaragoza, maar omdat ook Barcelona niet wist te winnen hebben de Madrilenen nu nog alles in eigen hand. Ruud van Nistelrooy was met twee goals de grote held bij Real, terwijl bij Barça Lionel Messi een hoofdrol voor zich op eiste. Hij maakte een doelpunt met zijn linkerarm, net zoals Diego Maradona tijdens het WK van 1986 deed.

Real Madrid en FC Barcelona stonden, voorafgaand aan de wedstrijden van zaterdagavond, in punten gelijk. Maar omdat het onderlinge resultaat in het voordeel was van de Madrilenen, stond Real aan kop. Met nog twee duels te gaan, had Real dus alles in eigen hand. Twee overwinningen was genoeg om voor het eerst sinds vier jaar kampioen van Spanje te worden, zoveel was duidelijk.

Aanvankelijk leek het er op dat het een mooie avond zou worden voor Real. Barcelona kwam in eigen stadion snel met 1-0 achter tegen stadgenoot Espanyol, waardoor Madrid op rozen zat. Dat veranderde echter toen Zaragoza-aanvaller Tamudo ook Real op achterstand zette. Toen vervolgens Barça nog voor rust op gelijke hoogte kwam tegen Espanyol, voelde men in Madrid de bui al hangen.

Wat men in Madrid niet wist, was dat de 1-1 van Barcelona eigenlijk nooit geteld had mogen worden. Lionel Messi werkte een voorzet vanaf de rechterkant met zijn linkerarm in het doel, een exacte kopie van de treffer die Diego Maradona in 1986 maakte tegen Engeland. Evenals destijds werd de handsbal echter niet opgemerkt door de arbitrage, waardoor Barcelona met 1-1 de rust in ging.

Na rust was het opnieuw Messi die het verschil maakte. Ditmaal had hij daar zijn handen niet voor nodig. Na een fantastische steekbal van Deco schoot de Argentijn de bal diagonaal binnen. Dit betekende voor Messi alweer zijn twaalfde goal van het seizoen, maar belangrijker nog: door het doelpunt werd de druk op Real, dat nog altijd achter stond tegen Zaragoza, nog groter. Real wist dat het nu móest winnen, anders zou het haar titelkansen verspelen.

Real leek op sterven na dood, zelfs toen Ruud van Nistelrooy in de 87ste minuut de 2-2 maakte. Maar in dezelfde minuut kwam het verlossende bericht uit Barcelona, waar Espanyol op 2-2 was gekomen tegen Barcelona. Hier bleef het bij, waardoor men in Madrid toch nog kon juichen. De 2-2 was nu immers voldoende om koploper te blijven, zeker omdat ook de derde titelkandidaat, FC Sevilla, niet wist te winnen van Real Mallorca. Die goal van Ruud van Nistelrooy in de slotfase zou daarom wel eens hét doelpunt kunnen zijn geweest, dat Real de titel bezorgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen