Zaakwaarnemer: "Booy kiest niet alleen voor oliedollars"

25 juni 2007, 21:40   Bijgewerkt: 25 juni 2007, 21:56

Als Foeke Booy er voor kiest om FC Utrecht te verruilen voor Al-Nassr uit Saudi-Arabië, dan is dat niet louter een financiële keuze. Volgens Ger Lagendijk, de zaakwaarnemer van de oefenmeester, spreken vooral de sportieve ambities van de club uit het Midden-Oosten hem aan. "Al-Nassr is een beetje vergelijkbaar met FC Utrecht", zegt Lagendijk in het Algemeen Dagblad

"Het is echt niet zo dat Booy hiermee, als het allemaal door gaat, alleen maar kiest voor de oliedollars", zegt de zaakwaarnemer. "Natuurlijk is een prima salaris mooi meegenomen, maar voor hem is Al-Nasr wel degelijk ook sportief een enorme uitdaging. Anders zou hij de belangstelling meteen hebben afgewimpeld, zoals hij eerder al interesse vanuit het buitenland terzijde schoof."

Booy

Booy

Grote man achter Al-Nassr is ene prins Faisal, iemand die volgens Lagendijk grote plannen heeft met de club. "Hij is helemaal bezeten van voetbal, maar is ook een man met visie. Jarenlang hebben clubs uit Saudi-Arabië voor veel geld voetballers binnengehaald die in de nadagen van hun carrière waren. Zonder al te veel succes, want als voetballand staat Saoedi-Arabië ondanks al die financiële inspanningen nog steeds niet op de mondiale kaart. Deze prins wil dat veranderen. Hij wil een hecht fundament onder de club leggen en ook veel tijd, geld en energie in de jeugdopleiding steken. Daarom is de keuze op Booy gevallen."

Mogelijk vliegen Booy en Lagendijk komend weekend naar Saudi-Arabië om de overstap af te ronden. De coach heeft nog een doorlopend contract bij FC Utrecht, maar volgens Lagendijk is het voor Al-Nassr geen probleem om dit contract af te kopen.

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen