Opdam moet zich richten op plek links achterin

15 augustus 2007, 11:53   Bijgewerkt: 15 augustus 2007, 11:59

Barry Opdam is voor AZ-coach Louis van Gaal geen optie meer centraal in de defensie. De coach van de Alkmaarse club heeft aan de routinier laten weten dat hij zich volledig moet richten op de positie links achterin, de oude plek van de naar Feyenoord vertrokken Tim de Cler. 

"De trainer gaf eind vorig seizoen aan dat hij een andere bezetting van het centrum voor ogen had. Ik moest me richten op de positie van linksback", vertelt Opdam in de Provinciale Zeeuwse Courant. "Hij zei niet dat ik niet meer centraal achterin zal spelen, maar wel dat de kans klein is. Dat deed wel even zeer. Ik heb het daar volgens mij goed gedaan. Maar ja, er komen jonge jongens aan en Ryan Donk heeft het tijdens mijn blessure ook goed ingevuld. Misschien is het dan logisch dat de trainer kiest voor jongens die hij eventueel nog kan vormen."

Opdam heeft zich neergelegd bij deze keuze van Van Gaal. "Er breken bij AZ mooie jaren aan. Daar wil ik bij zijn. Dus ga ik knokken voor die plek op links. Doe ik dat niet, dan weet ik dat ik hier weinig toekomst heb, gezien de opmerkingen van de trainer."

Opdam moet voor de positie van linksback de concurrentie aangaan met Sebastien Pocognoli. Afgelopen zaterdag, tegen Inter, kreeg Opdam de voorkeur boven de Belg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen