"Als we geconcentreerd zijn, kunnen we iedereen verslaan"

17 september 2007, 07:00   Bijgewerkt: 16 september 2007, 21:27

Het kan verkeren in de voetballerij. Vorig seizoen had een dramatisch voetballend Feyenoord na vier duels pas vier punten, wat de voorbode bleek van een desastreus seizoen. Een jaar later is alles anders. Met de maximale score van twaalf punten uit vier duels staan de Rotterdammers fier aan kop in de Eredivisie. "En we laten bovendien goed voetbal zien", zegt Giovanni van Bronckhorst met gepaste trots.

Na zeges op FC Utrecht (0-3), NAC Breda (5-0) en Willem II (2-0), werd zondag ook de lastige uitwedstrijd tegen Roda JC winnend afgesloten. In Kerkrade wonnen de Rotterdammers, na een 1-0 achterstand, met 1-3. "We begonnen niet goed aan het duel", zegt Jonathan de Guzman, met twee goals de gevierde man bij Feyenoord. "Na rust was iedereen een stuk scherper en hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Ons derde doelpunt was daar een mooi voorbeeld van", verwijst hij naar zijn tweede goal van de middag, waarbij hij na een snelle aanval via Tim de Cler en Nuri Sahin bij de tweede paal de bal simpel binnen kon tikken.

"Als ploeg worden we steeds sterker, het loopt elke wedstrijd beter", vervolgt hij. "Roda-uit is een heel moeilijke wedstrijd, topploegen hebben het hier altijd lastig. Om dan met 1-3 te winnen, is gewoon een heel goed resultaat. Of dit een eerste echte test voor ons was? Nou, Roda-uit is best een aardige graadmeter, ja."

Als Feyenoord daar in slaagt, hoeft de ploeg voor niemand bang te zijn. Ook niet voor regerend kampioen PSV, de volgende tegenstander van de Rotterdammers. "Als we elke wedstrijd geconcentreerd zijn en de juiste instelling op de mat leggen, kunnen we alle wedstrijden winnen", zegt De Guzman zelfverzekerd.

Ook Van Bronckhorst verheugt zich op het treffen met de kampioen, volgende week in Eindhoven. "Zulke duels zijn toch de krenten in de pap. Om daar als koploper heen te gaan, is natuurlijk mooi. Bovenaan staat verveelt nooit, haha. Maar het zal een moeilijke wedstrijd worden, PSV heeft gewoon een heel goede ploeg. Het zal voor ons belangrijk worden om ook daar een goed resultaat te behalen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen