Feyenoord wint weer, maar verliest Vlaar

16 september 2007, 14:17   Bijgewerkt: 16 september 2007, 17:16

Feyenoord gaat volgende week als koploper naar Eindhoven, voor de topper tegen kampioen PSV. De Rotterdammers boekten zondag een knappe zege op Roda JC (1-3), waardoor het na vier wedstrijden nog altijd zonder puntverlies is. Enige minpunt voor Feyenoord was de blessure die verdediger Ron Vlaar opliep. Hij viel vlak voor rust uit met een op het oog zware knieblessure.

Na de knappe zege in Utrecht en de relatief eenvoudige thuiszeges op NAC Breda en Willem II, werd de uitwedstrijd tegen Roda JC gezien als een eerste examen voor het nieuwe Feyenoord. Roda was de competitie immers ook prima begonnen, met zeven punten uit de eerste drie duels. In Kerkrade zou blijken hoe goed de nieuwe ploeg van coach Bert van Marwijk nu werkelijk was, zo luidde de algemene opinie.

Even later was het wel raak voor Roda. Op het moment dat Feyenoord even met tien man voetbalde, Ron Vlaar lag met een op het oog zware blessure aan de kant, schoot Hadouir de bal hard voorlangs. Bij de tweede paal schoot Kah in, maar zijn inzet werd nog net gekeerd door Timmer. Op de rebound van Tioté had de keeper echter geen verweer.

Na deze gelijkmaker kantelde de wedstrijd volledig. Roda JC voelde dat het de controle over de wedstrijd begon te verliezen en ging steeds agressiever spelen. Feyenoord hield het hoofd echter koel en kwam na ruim een uur spelen op voorsprong. Jonathan de Guzman schoot de bal, na een snelle aanval, prachtig in de verre hoek achter Roda-doelman Castro. Toen diezelfde De Guzman er even later, op aangeven van De Cler, 1-3 van maakte, was het duel beslist.

Feyenoord blijft hierdoor ook na vier wedstrijden zonder puntverlies. De ploeg is geslaagd voor het examen in Kerkrade en kan met een goed gevoel toeleven naar de volgende grote test, volgende week in Eindhoven. Als de Rotterdammers ook daar overeind blijven, lijkt Feyenoord klaar voor een gooi naar de landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen