Gestaakt oefenduel Go Ahead-Ajax krijgt staartje

11 september 2007, 15:59

De tuchtcommissie van de KNVB moet beslissen of Ajax gestraft wordt omdat het de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagls niet uitgespeeld heeft. De aanklager van de KNVB stelt de club in staat van beschuldiging wegens 'het verlaten van het speelveld en niet verder willen spelen van de wedstrijd' en stelde een boete van 5.000 euro voor. Ajax accepteert die straf niet en laat de zaak voorkomen. 

Het oefenduel in Deventer, op 21 juli, liep geheel uit de hand door rellen tussen beide supportersgroepen. De scheidsrechter besloot de wedstrijd na 33 minuten tijdelijk te staken. Volgens Ajax stelde de arbiter de Amsterdammers daarna voor de keuze of zij verder wilden spelen. Omdat volgens Ajax de veiligheid van de spelers niet gegarandeerd was, staakten de Amsterdammers de strijd. Volgens de KNVB was dat onreglementair, aangezien het duel nog niet officieel gestaakt was.

Ook Go Ahead kreeg én weigerde een schikkingsvoorstel van vijfduizend euro wegens 'het niet nemen van voldoende veiligheidsmaatregelen, waaronder het scheiden van rivaliserende supportersgroepen, waardoor wanordelijkheden konden ontstaan.' Beide zaken worden 27 september behandeld door de tuchtcommissie. 

Bron: De Telegraaf

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen