Groep E: Rusland en Engeland winnen ruim

Ger
8 september 2007, 23:38   Bijgewerkt: 9 september 2007, 00:08

Rusland mag nog altijd serieus hopen op een plaatsbewijs voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk. De formatie van bondscoach Guus Hiddink won zaterdag in Moskou met 3-0 van Macedonië. Voor Rusland scoorden Vasili Berezoetski, Andrei Arsjavin en Alexander Kerzjakov.

Veel dank waren de Russen verschuldigd aan Vjatsjeslav Malavejev. De reserve doelman stopte een minuut nadat hij was ingevallen een strafschop van Igor Mitreski en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Vladimir Gaboelov, Hiddinks eerste keus in het doel, had de strafschop veroorzaakt. Hij kreeg daarvoor de rode kaart.

In dezelfde poule was Engeland op eigen veld beter dan Israël: 3-0. Shaun Wright-Phillips, Michael Owen en Micah Richards waren de doelpuntenmakers. De ontmoeting stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink. 

Owen was de held van Engeland, vooral wegens de wijze waarop hij de tweede treffer voor zijn rekening nam. De aanvaller maakte zijn 38e doelpunt als international met een prachtige volley van amper twintig meter. Het was Engelands eerste zege op het vernieuwde Wembley.

Rusland en Engeland achterhaalden daardoor Israël op de ranglijst. Hiddinks team heeft een punt meer dan de Britten. Woensdag gaat Rusland op bezoek bij Engeland. Kroatië, dat Estland versloeg (2-0), staat er met twee punten voorsporng op Rusland vooralsnog het beste voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen