Groep G: Valse start Inter bij Fenerbahçe

Ger
19 september 2007, 23:00

De Italiaanse landskampioen Internazionale moet in de groepsfase van de Champions League direct in de achtervolging. De zwaar gehavende ploeg, ingedeeld in de groep met PSV, verloor woensdagavond het eerste duel in Istanbul van Fenerbahce met 1-0. De enige treffer kwam van Deivid, vlak voor de rust.

Inter begon sterk verzwakt aan de opening in de Champions League. Het centrale verdedigingskoppel Cristian Chivu en Marco Materazzi ontbrak wegens blessures, evenals de Franse regisseur op het middenveld Patrick Vieira. Daarbij kwamen ook nog drie geschorste spelers.

Voormalig Ajacied Maxwell begon in de basis, evenals Zlatan Ibrahimovic die zondag in de competitiewedstrijd tegen Catania nog licht geblesseerd op de bank begon. De Zweed had binnen een kwartier een gele kaart te pakken.

Inter kreeg het direct moeilijk tegen de enthousiaste Turken, met oud-PSV'er Mateja Kezman in de punt van de aanval. Toch duurde het tot kort voor de rust voor Fenerbahce het overwicht in cijfers kon uitdrukken. Na een prachtige schaar en dito voorzet van Alex scoorde Deivid, rugnummer 99, met een acrobatische volley: 1-0.

Inter kroop in de tweede helft wat meer uit de verdediging. Ibrahimovic kreeg na een uur wat meer steun voorin van invaller Luis Figo, maar tot grote kansen leidde het amper. Aan de andere kant ontsnapte Inter aan een tweede tegentreffer toen de Braziliaan Roberto Carlos, overgekomen van Real Madrid, de paal raakte.

Trainer Roberto Mancini bracht na 72 minuten ook de Argentijn Hernan Crespo. even daarvoor had zijn Braziliaanse collega Zico Kezman bij Fenerbahce van het veld gehaald voor Sentürk. Inter, in de competitie nog ongeslagen, had wat meer balbezit maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen