Koevermans matchwinner tegen Vitesse

15 september 2007, 21:28   Bijgewerkt: 15 september 2007, 22:55

PSV had zaterdagavond al in de eerste helft klaar kunnen zijn met Vitesse (1-0). De landskampioen was tegen de onttroonde medekoploper echter zeer slordig in de afwerking. Daardoor moest de Brabantse ploeg de hele wedstrijd buffelen om een vroege voorsprong vast te houden. Al die fysieke arbeid kwam trainer Ronald Koeman in verband met de komende openingswedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou (woensdag) slecht uit.

In de aanloop naar het duel met PSV hamerde Vitesse-coach De Mos maar weer eens op "zakelijk" voetbal. Voor 'Aad Resultaat' hoeft het voetbal niet meer zo mooi te zijn. Als het spel maar effectief is. De voormalige PSV-trainer verwees daarbij naar het Nederlands elftal en naar zijn eigen Vitesse, dat met negen punten uit drie wedstrijden de beste competitiestart in de Arnhemse clubhistorie beleefde.

Danko Lazovic en Danny Koevermans, die debuteerde in het basisteam, vormden de tweemansaanval. Het spitsenduo kreeg ondersteuning van de offensieve middenvelders Kenneth Perez, Otman Bakkal en Ibrahim Afellay. Aanvoerder Timmy Simons deed centraal in de middenlinie de verdedigende taken. Door de entree van Koevermans in het elftal moest Ismail Aissati op de bank beginnen. Met een daverend schot van twintig meter in de zevende minuut had de voormalige AZ-spits zich geen betere binnenkomer in het Philips Stadion kunnen wensen (1-0).

Blom

Blom

Hoewel er weinig lijn in het Arnhemse spel zat, was Vitesse in de eerste helft wel degelijk een paar keer dicht bij een doelpunt. Doelman Gomes hield Santi Kolk van scoren af en kreeg bij schoten van Gill Swerts en Anduele Pryor hulp van de lat. Dat Arnhemse gevaar was een duidelijk bewijs dat PSV achterin behoorlijk kwetsbaar was.

Na de rust viel de landskampioen minder dominant aan. De veilige tweede treffer bleef opnieuw uit, ook al omdat Lazovic en Afellay doorging met het verprutsen van kansen. Invaller Jefferson Farfan, die voor de eerste keer dit seizoen in actie kwam na een enkelblessure, kwam niet in scoringspositie. Vitesse evenmin, hoewel Gomes wel attent moest blijven in zijn opnieuw haperende afweer. De Braziliaanse keeper koestert deze competitie nog steeds de nul. Na CSKA Moskou en Feyenoord (volgende week zondag) is dat misschien wel anders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen