Kromkamp: "Het is iedere zomer hetzelfde liedje"

24 september 2007, 08:00

Het begint een jaarlijks terugkerend ritueel te worden: PSV verliest in de zomer een aantal belangrijke pionnen, waarna vrijwel alle kenners er over eens zijn dat de ploeg er dit keer níet in zal slagen om de titel te prolongeren. Zo ook dit jaar. Deze zomer verloor de ploeg onder meer Alex, Cocu en Koné en weinig mensen gingen er vanuit dat de ploeg weer kampioen zou kunnen worden. Maar zondag bewees PSV dat het ook dit seizoen weer ijzersterk is.

De eerste weken van de competitie was het nog magertjes, wat PSV liet zien. Het duel om de Johan Cruijff Schaal ging verloren, terwijl er ook na eerste drie competitieduels tegen Heracles, NEC en FC Twente nog de nodige twijfels waren over de kracht van de Eindhovense ploeg. Ruim een week geleden werd dan ook gesteld dat duels tegen de toenmalige koploper Vitesse, CSKA Moskou en Feyenoord eindelijk duidelijkheid zouden geven. Deze week zou blijken hoe sterk PSV werkelijk was en waar het stond, zowel nationaal als internationaal.

Wat vooral opviel, is dat PSV tegen Vitesse, CSKA en Feyenoord aantrad met compleet verschillende elftallen. Tegen CSKA stonden er vier spelers in het veld tegen Vitesse niet in de basis stonden, terwijl er enkele dagen later tegen Feyenoord weer vier spelers niet van de partij waren, die in het CL-duel wel vanaf de aftrap present waren. En dat kwam niet zozeer door blessures en schorsingen, maar vooral ook omdat coach Ronald Koeman zijn elftal aanpast aan de tegenstander. Dat kan, omdat PSV een zeer brede selectie heeft.

Tegen CSKA en Feyenoord nam Kenneth Perez de rol van spelmaker over van de geblesseerde Afellay. Kromkamp is vol lof over de Deen. "Hij speelde fantastisch, tegen Feyenoord maakte hij echt het verschil. Het gemak waarmee hij spelers alleen voor de keepers zet, is echt uniek. Hij heeft een enorm goed inzicht, dat zag je ook bij ons tweede doelpunt tegen Feyenoord. Hij zakte in, trok verdedigers naar zich toe en vond vervolgens de opening bij Mendez. Echt geweldig, zoiets."

De twijfels die er waren over de kracht van PSV, zijn na het duel tegen Feyenoord weer verleden tijd. "Ha, die verhalen dat PSV dit keer echt geen kampioen zou gaan worden, hoor ik elk jaar. Maar voorlopig staan we weer bovenaan", grijnst hij. 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen