Lazovic: "Tot tien tellen kan ik niet"

19 september 2007, 14:03

Met Danko Lazovic heeft PSV een licht ontvlambare spits in de gelederen. De spits kan geweldig voetballen, maar komt soms nog wel eens in de problemen door zijn temperament. "Een Serviër reageert. Dat emotionele zit in onze volksaard."

Lazovic, die buiten de lijnen een poeslieve indruk maakt, heeft in het veld zijn emoties niet altijd in bedwang. "Soms is het beter om even te wachten. Hoe zeggen jullie dat in Nederland? Tot tien tellen? Ik kom tot vijf en dan: boem! Dat is al een verbetering trouwens, want als kind kwam ik maar tot één...", zegt hij lachend in BN/ De Stem

Mede door zijn temperament wordt er in Nederland nogal eens kritisch naar Lazovic gekeken, heeft de Serviër gemerkt. Volgens hem is dat echter typisch Nederlands. "Ik zou egoïstisch zijn, ik zou altijd op zoek zijn naar schwalbes, ik zou een moeiljke jongen zijn. In Nederland drukken ze graag een stempel. De negatieve dingen worden vaak uitvergroot ten opzichte van de positieve: je kwaliteiten als voetballer."

"Ik kan slecht tegen onrecht. Dan word ik kwaad. Maar ook dat heeft misschien wel met de mentaliteit van de Servische mens te maken. Soms is die vurigheid wel jammer, soms vind ik het ook wel goed: een Serviër komt altijd op voor zichzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen