Maaskant: "Illegaal gokken schering en inslag"

Ger
28 september 2007, 09:10   Bijgewerkt: 28 september 2007, 10:46

Robert Maaskant stelt dat illegaal gokken op voetbalwedstrijden door spelers uit het Nederlandse betaald voetbal veelvuldig voorkomt. De MVV-trainer heeft het naar eigen zeggen verschillende keren meegemaakt. Ook denkt hij zeker te weten dat de gokgeruchten bij ADO Den Haag op waarheid berusten.

Maaskant kwam het illegale gokcircuit voor het eerst tegen als coach van RBC Roosendaal omstreeks 2002. "Ik heb meegemaakt dat mijn spelers, onder wie de huidige NAC-middenvelder Edwin de Graaf, gokten op wedstrijden bij illegale organisaties. Er kwamen jongens de kleedkamer of het spelershome binnen met een lijst van wedstrijden waarop kon worden ingezet", zegt hij in De Telegraaf.

"De inzet werd dan per telefoon doorgegeven aan een tussenpersoon. Volgens mij ging de inzet om een paar tientjes, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Via een of ander kanaal kregen de jongens hun winst uitgekeerd. Toen ik erachter kwam dat deze gokpraktijken zich voordeden in mijn spelersgroep, heb ik het direct verboden en het bestuur op de hoogte gesteld."

De oefenmeester weet niet of zijn spelers gokten op hun eigen wedstrijden. "Ze hebben het tegenover mij tenminste altijd ontkend. Ik heb nooit wat raars gemerkt tijdens wedstrijden van RBC. Wel werd er volgens mij serieus op internationale wedstrijden gegokt. De meeste spelers die aan dit circuit meededen, waren afkomstig uit het Haagse. Nu zijn er opnieuw beschuldigingen. Ik ben er zeker van dat spelers van ADO gokken op wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen