Van Gaal: "Duel met Ajax voor AZ redelijk cruciaal"

22 september 2007, 11:21

AZ dreigt, al heel vroeg in het seizoen, af te moeten haken in de titelstrijd. Als de ploeg van coach Van Gaal zondag verliest van Ajax, loopt de achterstand op de Amsterdammers op tot zes punten. Van Gaal is zich er dan ook van bewust dat zijn elftal zondag een goed resultaat moet behalen. "Wij staan inmiddels op de grootste achterstand. Voor ons is de wedstrijd dus redelijk cruciaal", zegt hij.

AZ morste dit seizoen al punten bij Sparta (2-2) en Vitesse (0-1). Toch maakt Van Gaal zich nog geen zorgen over de magere vorm waarin zijn elftal verkeert. "Vorig jaar hebben we ook lang achter gestaan en uiteindelijk kwam het er op het einde van de rit pas allemaal op aan. De trainingen zijn wel al van een heel hoog niveau, maar dat hebben we vooralsnog niet kunnen vertalen naar de wedstrijden."

Mocht AZ winnen van Ajax, dan liggen de Alkmaarders volgens Van Gaal zelfs op hetzelfde schema als vorig jaar. "Als we zondag winnen hebben we net zoveel punten als vorig seizoen rond deze tijd. Het spelniveau is echter het belangrijkste. Als dat hoger wordt, komt de rest vanzelf", zegt hij op de website van AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen