Van Persie: "We hebben echt een uniek team"

Koen Freriks
20 september 2007, 19:06   Bijgewerkt: 20 september 2007, 20:00

Volgens Robin van Persie gaat Arsenal mooie tijden tegemoet. De Nederlandse aanvaller speelt naar eigen zeggen in een "uniek team met immense kwaliteiten". Dat zei hij woensdag na afloop van de indrukwekkende thuiszege op Sevilla (3-0) in de Champions League.

Arsenal is het seizoen uitstekend begonnen met zeven zeges uit acht officiële wedstrijden. En dat mag best verrassend genoemd worden, want met het vertrek van sterspeler Thierry Henry afgelopen zomer leek de ploeg van trainer Arsene Wenger te zijn onthoofd. Maar niets blijkt minder waar, kijkend naar de resultaten én het spel van de Gunners. Volgens Van Persie is dat vooral te danken aan de teamspirit. "De saamhorigheid in dit team is ongelooflijk. Iedereen wil voor elkaar de longen uit het lijf lopen en is bereid voor elkaar te vechten op het veld", zei een dolenthousiaste Van Persie tegenover Sky Sports.

Van Persie vervult een belangrijke rol in het spel van Arsenal. Vooral na het vertrek van Henry kwam veel druk op zijn schouders te liggen om het gevallen gat op te vullen. Vooralsnog lijkt hij daar geen moeite mee te hebben, gezien zijn spel van de laatste weken. De sierlijke aanvaller ontwikkelt zich nog altijd in een hoog tempo. Waar hij in het verleden wel eens neigde naar egoïstisch spel, is hij zich nu volledig bewust ook in dienst van het elftal te moeten spelen. "Ik was een beetje een individualist, maar de trainer (Wenger, red.) heeft me beetje bij beetje geleerd hoe ik moest samenspelen en dat ik meer uit mijn loopbaan zou halen, als ik samen ging werken."

Zaterdag krijgt Arsenal de kans haar goede vorm voort te zetten in de thuiswedstrijd tegen Derby County.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen