Ajax: geen amateurclubs, wél poules in beker

19 oktober 2007, 09:10   Bijgewerkt: 19 oktober 2007, 11:19

Ajax heeft een plan gelanceerd om te KNVB beker te hervormen. Als het aan de Amsterdamse club ligt, doen er in de toekomst geen amateurclubs meer mee aan het bekertoernooi. Ook vervalt het sudden death-systeem en moet dat worden vervangen door een groepsfase, net zoals in de Champions League.

Maarten Fontein, algemeen directeur van Ajax, vindt het een slechte zaak dat 'kleinere' ploegen via de KNVB beker eenvoudig door kunnen dringen tot Europees voetbal. "Voor het Nederlandse voetbal is het slecht dat er een opportune bekerwinnaar komt die in de eerste ronde van de UEFA Cup al wordt uitgeschakeld", stelt hij.

Hervormingen zijn volgens Fontein noodzaak, omdat UEFA-preses Michel Platini de bekerwinnaar in de toekomst toe wil laten tot de Champions League. Hierdoor is het belangrijker dan ooit dat een topclub de beker wint, oordeelt hij.

"Tussen nu en een jaar moeten we reageren op de plannen van Platini. Ons bekertoernooi moet anders. Er liggen nu al twee topclubs uit (AZ en PSV, red.), dat kan dus eigenlijk niet. Daarom willen we het bekertoernooi opzetten met minder clubs dan nu het geval is en in vier poules van vier", zegt hij in het AD

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen