Feyenoord terug aan kop na moeizame zege in Arnhem

7 oktober 2007, 14:18   Bijgewerkt: 7 oktober 2007, 15:27

Feyenoord begint steeds meer trekjes van een titelkandidaat te vertonen. De Rotterdammers speelden zondag een slechte wedstrijd tegen Vitesse, maar wonnen wel. Eén goede aanval via Roy Makaay en Nick Hofs was genoeg om de Arnhemmers, voor het derde jaar op rij, met 0-1 te verslaan. En omdat Ajax punten morste op het Kasteel, is Feyenoord hierdoor weer terug aan kop van de Eredivisie.

Pas na de rust kwam er een einde aan de patstelling, toen Feyenoord in de 55ste minuut ineens op voorsprong kwam. Uitgerekend twee voormalig Vitessenaren, Roy Makaay en Nick Hofs, waren verantwoordelijk voor deze treffer. Makaay stuurde Hofs diep, waarna de middenvelder de bal beheerst onder Vitesse-doelman Velthuizen door schoof.

Met nog een kwartier te gaat besloot Vitesse-coach Aad de Mos om zijn laatste troefkaarten uit te spelen. De coach bracht met Harrie Gommans en Onur Kaya een breekijzer en een creatieve middenvelder in het veld, in de hoop om een gaatje te vinden in de Feyenoord-defensie. Tevergeefs, want de Rotterdammers hielden het hoofd koel. Feitelijk gaf de ploeg van Bert van Marwijk in de slotfase niet één kans weg, ondanks alle snode plannen van Vitesse.

Slecht spelen en toch winnen: het is een eigenschap die ploegen móeten hebben, als ze een gooi willen doen naar de titel. En dus zal Bert van Marwijk dik tevreden in de bus terug richting Rotterdam stappen. Want dat Feyenoord aardig kan voetballen was al bekend. Maar dat het dus ook drie punten uit het vuur kan slepen in een wedstrijd waarin het niet loopt, moet de coach goed doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen