Jeugd-EK zit Martens nog steeds dwars

29 oktober 2007, 07:49

Het is voorlopig nog niet het seizoen van Maarten Martens. De middenvelder van AZ was vorig jaar één van de revelaties van de Eredivisie, maar sukkelt deze jaargang bijna onafgebroken met blessures. Zondag tegen NAC Breda viel hij opnieuw geblesseerd uit. En wederom was het zijn rechterbeen, dat hem dwars zat.

De blessureproblemen van Martens zijn nog het gevolg van het jeugd-EK, dat afgelopen zomer in Nederland gespeeld werd. Tijdens dit toernooi sukkelde de aanvoerder van Jong België met een blessure aan zijn rechterenkel, maar hij bleef toch doorvoetballen. Daarvan krijgt hij nu de rekening gepresenteerd. Nadat hij eerder deze maand al enkele weken aan de kant stond met een kwetsuur aan zijn rechterhamstring, ging het zondag tegen NAC Breda opnieuw mis.

"Andere blessure, zelfde been", mopperde Martens zondagmiddag in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion. "De pijn zit nu iets lager, het is meer de achterkant van mijn knie dan mijn hamstring. Het is dus een heel andere blessures dan eerder deze maand, maar het blijft mijn rechterbeen. Heel vervelend, zeker omdat dit allemaal nog het gevolg is van dat jeugd-EK", aldus de middenvelder.

Naast Martens moest tegen NAC Breda ook Sebastien Pocognoli het veld geblesseerd verlaten. De Belg verwacht echter niet lang uit de roulatie te zijn. "Even twee of drie dagen rustig aan doen, dan zal het wel weer gaan. Het is niet ernstig', zei de verdediger, die tegen NAC als linkshalf speelde, tegen FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen