Karlsruhe verrast Schalke, Van der Vaart redt HSV

6 oktober 2007, 17:17   Bijgewerkt: 6 oktober 2007, 17:24

Karlsruher SC is voorlopig dé verrassing van de Bundesliga. De promovendus steeg zaterdag naar de tweede plaats, door vice-kampioen Schalke 04 de eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. In Gelsenkirchen won Karlsruhe verrassend met 0-2. Schalke staat nu vijfde, achter Werder Bremen en Hamburger SV. Bij HSV was aanvoerder Rafael van der Vaart opnieuw de grote man.

Van der Vaart, die dit seizoen scoorde in op één na alle competitieduels waarin hij meedeed, maakte in de uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld het enige doelpunt. De Nederlander rondde in de vierde minuut na rust een geweldige pass van landgenoot Nigel de Jong bekwaam af. Naast Van der Vaart en De Jong stond ook Joris Mathijsen in de basis bij Hamburger SV. Hij speelde een redelijke wedstrijd, maar kreeg vlak na rust geel na een tackle op Bielefeld-spits Wichniarek.

Door deze zege klimt Hamburger SV naar de vierde plaats. Alleen koploper Bayern München, het verrassende Karlsruher SC en Werder Bremen staan nog boven de ploeg van coach Huub Stevens. Bremen won zaterdag moeizaam met 1-3 van MSV Duisburg, terwijl Karlsruhe dus voor een enorme stunt zorgde door het nog ongeslagen Schalke 04 in eigen stadion te vloeren. Spits Christian Timm maakte beide doelpunten voor de stuntende promovendus.

Regerend kampioen VfB Stuttgart zakte nog verder weg. Thuis verloor de formatie van coach Armin Veh met 0-2 van Hannover 96. Stuttgart kwam al na zeven minuten met tien man te staan, toen Fernando Meira rood kreeg voor een handsbal in zijn eigen strafschopgebied. Huszti benutte de toegekende strafschop feilloos, waardoor Stuttgart binnen tien minuten al een verloren wedstrijd speelde. Na rust bepaalde diezelfde Huszti de eindstand op 0-2. In de 65ste minuut kwam Arnold Bruggink als invaller in het veld bij Hannover, maar hij kwam niet tot scoren.

Koploper Bayern München komt zondag pas in actie, thuis tegen Nürnberg.