VVV staat ook tegen Utrecht met lege handen

Ger
5 oktober 2007, 22:32   Bijgewerkt: 6 oktober 2007, 22:52

VVV heeft tegen FC Utrecht een kostbaar punt laten liggen. De Limburgers gingen vrijdagavond in de eigen Koel met 1-2 onderuit. De tweede Utrechtse treffer viel slechts een minuut na de gelijkmaker van VVV. Door het verlies blijft de promovendus in de onderste regionen steken.

Tegen FC Utrecht riep VVV het onheil al snel over zichzelf af. De Venlose achterhoede gaf Robin Nelisse in de vijfe minuut de vrijheid om een pass van Lucian Sanmartean binnen te schieten: 0-1. De bezoekers verzuimden vervolgens om nog voor rust definitief afstand te nemen van VVV. Zo liet smaakmaker Sanmartean een uitgelezen mogelijkheid onbenut. De Roemeen zag in kansrijke positie een slap stiftje worden gestopt door doelman Kevin Begois.

VVV mocht zich overigens beklagen over een beslissing van Eric Braamhaar. De leidsman weigerde het team van Wetzel een strafschop te geven na een overtreding van Kees van Buuren op Amir Soltani. Na rust leek Leemans de Venlose formatie op aangeven van Edwin Linssen op gelijke hoogte te brengen. Zijn doelpunt werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De Limburgers gaven het punt echter een minuut later al uit handen. Invaller Kevin Vandenbergh werd op het randje van buitenspel weggestuurd door Rick Kruys, waarna de Belg de 1-2 langs Begois schoot. In het laatste kwartier kreeg VVV nog enkele mogelijkheden om alsnog een remise af te dwingen, maar de afwerking was te slordig. Door het verlies blijft de ploeg op de zeventiende plaats steken, al kan Excelsior zaterdag bij winst tegen NEC de rode lantaarn aan de Limburgers overdragen.