Wenger niet blij met plan Blatter over buitenlanders

6 oktober 2007, 13:03   Bijgewerkt: 6 oktober 2007, 17:54

Het idee van Joseph Blatter om het aantal buitenlandse spelers in een elftal te beperken, bevalt Arsenal-manager Arsene Wenger niet. Blatter wil dat teams in de toekomst minimaal vijf spelers uit eigen land moeten opstellen. Wenger, die bij Arsenal regelmatig niet één Engelsman het veld in stuurt, is hier op tegen.

"Ik ben tegen dit plan", is de duidelijke taal van Wenger. "Het draait hier om sport, om competitie. En in sport gaat het er niet om, waar iemand geboren is. Het gaat om kwaliteit", vindt de Fransman, die het helemaal geen schande vindt dat bij Arsenal amper Engelsen spelen. "Het is mijn taak om een winnend elftal samen te stellen. Ik gebruik gewoon de spelers die ik daarvoor nodig acht."

Ook de kritiek dat Engelse spelers hierdoor amper een kans krijgen zich te ontwikkelen, legt Wenger naast zich neer. "Onzin. Die spelers kunnen ook ergens anders gaan spelen. Bovendien profiteren de jonge Engelsen, die wel bij ons spelen, iedere dag van het hoge niveau dat de buitenlandse spelers meebrengen naar de training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen