'Afonso Alves in winterstop naar Manchester City'

1 november 2007, 08:56   Bijgewerkt: 1 november 2007, 09:06

Afonso Alves is bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie. De spits van Heerenveen verhuist in de winterstop naar Manchester City, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant hebben beide clubs een akkoord bereikt over de transfersom voor de international, die rond de twintig miljoen euro ligt. 

Een zware delegatie van Manchester City, bestaande uit de steenrijke clubeigenaar Thaksin Shinawatra en coach Sven-Goran Eriksson, was woensdag in Heerenveen om de transfer in orde te maken. Mogelijk wordt ook voormalig Heerenveen-spits Georgios Samaras bij de transfer betrokken, maar daarover zijn nog geen details duidelijk. Samaras stapte in januari 2006 over naar the Sky Blues

Met zijn transfer naar Manchester City komt voor Alves een einde aan een roerige periode. In de zomer aasde hij al op een transfer, maar Heerenveen vroeg de hoofdprijs voor hem. Veel clubs haakten af, alleen AZ bleef interesse houden. Op het laatste moment slaagden ook de Alkmaarders er echter niet in om tot een akkoord te komen over de transfersom. AZ had vervolgens nog goede hoop dat het Alves in de winterstop aan zou kunnen trekken, maar die hoop is nu vervlogen.

Alves is momenteel met tien doelpunten mede-topscorer van de Eredivisie. Opvallend is dat hij slechts vier duels nodig had om tot dit aantal te komen. Zeven van zijn tien doelpunten maakte hij in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (9-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen