Ferguson wacht mogelijk duel schorsing

Koen Freriks
26 november 2007, 19:33   Bijgewerkt: 26 november 2007, 21:31

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson moet mogelijk een duel van zijn ploeg vanaf de tribune bekijken. De Engelse voetbalbond (FA) onderzoekt het overemotionele gedrag van de Schot in de rust tijdens het duel tussen Bolton Wanderers en de Mancunians (1-0). Indien wordt bewezen dat Ferguson de gedragsregels heeft overtreden, kan hij een flinke boete en een schorsing tegemoet zien.

Ferguson leverde tijdens het competitietreffen hevige kritiek aan het adres van arbiter Clattenburg, die volgens de langzittende oefencoach vaker had moeten optreden tegen het harde spel van de Bolton-spelers. Ferguson hoopte op meer bescherming van de leidsman tegen het laaggeklasseerde elftal van Gary Megson. "Elk team dat onderaan staat zal knokken en vechten voor iedere meter, omdat ze niet zoveel kwaliteit hebben als de tegenstander. Maar waar het om gaat, is hoe de scheidsrechter daarmee omgaat. Hij moet de regels in de praktijk brengen en daar hadden we kritiek op", zei Ferguson.

Ferguson zei na afloop van het duel niets te snappen van de verbanning naar de tribune. "Ik heb hem alleen de waarheid verteld, maar blijkbaar kunnen sommige mensen daar niet tegen", aldus Ferguson, die volgens het rapport van de arbiter zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan wangedrag en beledigende teksten. 

Bron: BBC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen