Groep E: IJzersterk Kroatië dompelt Engeland in rouw

21 november 2007, 22:46   Bijgewerkt: 21 november 2007, 23:50

Engeland is er komende zomer niet bij, als de beste zestien landen van Europa gaan strijden om de Europese titel. De ploeg van bondscoach Steve McClaren had woensdag aan een gelijkspel in eigen huis tegen Kroatië genoeg om EK-deelname veilig te stellen, maar verloor in een fantastische wedstrijd met 2-3. Rusland, dat Andorra met 0-1 versloeg, is de lachende derde en gaat naar het EK.

Vorige maand gaf niemand meer een stuiver om de kansen van Engeland. De ploeg had zojuist met 1-2 verloren van Rusland, waardoor het EK-deelname niet meer in eigen hand had. Maar de situatie keerde volledig om, toen Rusland afgelopen zaterdag met 2-1 verloor van Israël. Engeland hoefde nu alleen maar een gelijkspelletje uit het vuur te slepen tegen Kroatië, in het eigen Wembley nog wel.

Met een 0-2 ruststand leek Engeland verslagen, maar de ploeg kwam terug. Via een gemakkelijk gegeven strafschop (benut door Lampard) en een goal van Peter Crouch stond het, met nog een klein half uur te spelen, alweer 2-2. 

Door deze historische stunt van Kroatië, kreeg Rusland het EK-ticket in de schoot geworpen. De ploeg van Guus Geluk Hiddink had aan een magere 0-1 zege in Andorra genoeg om een EK-ticket te bemachtigen. Aanvaller Sychev maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de bijzonder magere wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen