Makaay schiet Feyenoord langs 'Angstgegner' Groningen

1 november 2007, 22:36   Bijgewerkt: 1 november 2007, 22:51

Na Ajax (3-1 tegen Heerenveen) heeft ook Feyenoord een lastige klip in het bekertoernooi simpel weten te omzeilen. In de eigen Kuip wonnen de Rotterdammers met 3-1 van FC Groningen, de ploeg die Feyenoord vorig seizoen nog driemaal de baas geweest was. Roy Makaay nam met een loepzuivere hattrick voor rust de complete Rotterdamse productie voor zijn rekening.

Vorig jaar stonden de wedstrijden van Feyenoord tegen FC Groningen symbool voor het belabberde seizoen dat de Rotterdamse ploeg doormaakte. In competitieverband ging Feyenoord tweemaal onderuit tegen de Trots van het Noorden, met de ontluisterende doelcijfers van nul goals voor en zeven tegen. En alsof dat niet genoeg was, was Groningen ook in de play-offs een maatje te groot. Ditmaal wonnen de Groningers thuis met 2-1 en maakten ze het karwei in de Kuip af, door Feyenoord op 1-1 te houden.

Maar goed, om kans te houden op de bekerfinale moest eerst FC Groningen dus geklopt worden. Feyenoord maakte zich op voor een zware strijd, maar eenmaal op het veld bleken de gevreesde Groningers geen schim van de ploeg die Feyenoord vorig seizoen driemaal vloerde. Al na vier minuten hielp verdediger Hiariej Feyenoord in het zadel, door ietwat knullig uit te glijden. Hierdoor had Roy Makaay een vrije doortocht naar het doel en zulke kansen moet je de spits niet geven. Hij passeerde Van Loo met een schuiver in de verre hoek.

Drie persoonlijke fouten van Groningers, drie doelpunten: Feyenoord had op deze manier een wel héél gemakkelijke avond. Dit tot grote frustratie van Groningen-coach Ron Jans, die in de rust keihard ingreep. Hij haalde onder meer doelman Van Loo naar de kant en verving hem door debutant Luciano. Ook middenvelder Meerdink vertrok, voor hem kwam in de persoon van Tim Matavz een extra spits binnen de lijnen. Hierdoor kwam Groningen met nieuw elan uit de kleedkamer, maar echt in de problemen kwam Feyenoord niet. Door een eigen goal van Serginho Greene werd het nog wel 3-1, maar verder liet de thuisclub het niet komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen