McLeish: "Druk ligt volledig bij Italië"

14 november 2007, 11:01

Natuurlijk, komende zaterdag komt ook Oranje in actie. Maar dé wedstrijd van die dag is toch echt het treffen tussen Schotland en Italië, enkele uren eerder in Glasgow. Beide landen vechten in een rechtstreeks duel om één ticket voor het EK van 2008. Schotland móet winnen, maar toch legt coach McLeish de druk bij Italië.

De situatie is eenvoudig, voor de Schotten: alleen een overwinning telt. Bij een nederlaag kan het EK-deelname vergeten, terwijl het bij een gelijkspel afhankelijk wordt van het resultaat bij Oekraïne-Frankrijk, vier dagen later. Als Frankrijk minimaal een punt pakt in Kiev, vallen de Schotten in deze situatie buiten de boot.

Om niet afhankelijk te zijn van Oekraïne en Frankrijk, moet Schotland dus winnen. Volgens coach McLeish ligt de druk echter niet bij zijn team, maar bij Italië. "We gaan deze wedstrijd natuurlijk in als underdog. Italië is regerend wereldkampioen, ze moeten naar het EK. Voor ons is die druk minder groot. Ongeacht het resultaat tegen Italië, kunnen we terugkijken op een enorm goed kwalificatiecyclus. We kunnen trots op onszelf zijn, daarom hebben we tegen Italië niets meer te verliezen."

"Maar goed, laat één ding duidelijk zijn: we gaan er natuurlijk alles aan doen om zaterdag de wereldkampioen te verslaan", aldus de succesvolle oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen