Overwinning geeft Liverpool weer lucht

Ger
28 november 2007, 22:38   Bijgewerkt: 29 november 2007, 02:16

Liverpool heeft zichzelf opnieuw uitzicht verschaft op het bereiken van de achtste finales van de Champions League. De Engelse ploeg pakte woensdagavond voor eigen publiek drie punten tegen FC Porto (4-1). De winst was gezien de tegenvallende start van Liverpool in het toernooi ook broodnodig.

Door het resultaat zit tevens de strop rond de nek van manager Rafael Benitez weer een stukje losser. De Spanjaard ligt behoorlijk overhoop met Tom Hicks en George Gillett, de eigenaren van Liverpool. Beide partijen verschillen sterk van inzicht over de te volgen strategie op de spelersmarkt. De oefenmeester heeft tweemaal openlijk aangedrongen op versterkingen in de winterstop, maar de clubeigenaren houden de hand op de knip.

Benitez

Benitez

De fanatieke Liverpool-supporters grepen het doelpunt aan om vocaal hun steun te geven Benitez. De Spaanse oefenmeester maakt zich ogenschijnlijk niet druk over een naderend ontslag. Door zijn goede staat van dienst kan hij ongetwijfeld kiezen uit verschillende nieuwe clubs. Daarnaast gaat zijn naam rond als opvolger van de ontslagen Engelse bondscoach Steve McClaren.

Porto, dat gezien de ranglijst op Anfield Road niet voluit hoefde te gaan, kwam net na het half uur langszij. Lisandro López werkte een voorzet van Przemyslaw Kazmierczak fraai met het hoofd voorbij goalie Claudio Reina. De bezoekers hadden slechts drie minuten later de leiding moeten nemen. López schoof een steekpass van aanvoerder Lucho González echter naast het doel.

Dat Liverpool in de tweede helft ruim wegliep bij Porto, deed de krachtsverhoudingen geen recht. De moeizaam voetballende equipe van Benitez dankte de hernieuwde voorsprong opnieuw aan Torres. De Spanjaard ontdeed zich handig van zijn tegenstanders en krulde de bal in de verre hoek: 2-1. Een handsbal in het strafschopgebied van Porto verzekerde Liverpool definitief van de zege. Gerrard faalde niet vanaf elf meter. Invaller Peter Crouch tilde de score met een kenmerkende kopbal zelfs naar de geflatteerde 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen