Van Bronckhorst: "Liever Deurne dan Ajax"

2 november 2007, 08:30

Roy Makaay was donderdag goud waard voor Feyenoord. De spits scoorde niet alleen een zuivere hattrick in het bekerduel tegen FC Groningen, maar toverde vervolgens bij de loting amateurclub SV Deurne tevoorschijn als volgende tegenstander. "Wij blij, Deurne blij. Veel blije gezichten, dus", lacht Henk Timmer.

Feyenoord moet dus naar Deurne, een plaatsje vlakbij Eindhoven, voor een wedstrijd tegen de huidige nummer vier van de zondaghoofdklasse B. "Deurne-uit, altijd lastig", werd er donderdagavond al gekscherend gezegd in de Kuip.

"Tsja, ik speel liever tegen Deurne, dan bijvoorbeeld tegen Ajax", lacht aanvoerder Giovanni van Bronckhorst tegen FCUpdate.nl. "Maar aan de andere kant: dit zijn wel wedstrijden waarin we eigenlijk alleen maar iets te verliezen hebben. En je hebt dit seizoen al gezien dat amateurclubs boven zichzelf uit kunnen stijgen in bekerwedstrijden. Ajax had het ook heel lastig tegen...euhm...Rijnsburgse Boys ofzo? Oh nee, Kozakken Boys. Maar natuurlijk is het wel zo dat we, als we ons niveau halen en onze sportieve plicht doen, moeten kunnen winnen."

Ook doelman Henk Timmer kon wel lachen om de bekerloting. "Het is vooral leuk voor Deurne, natuurlijk. Ik hoorde die voorzitter net ook al op televisie zeggen dat hij droomde van een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Prachtig toch voor zo'n club, dat de loting zo uitpakt. Of ik zelf ook op zo'n tegenstander hoopte? Ach, zulke wedstrijden tegen amateurclubs zijn wel de charme van bekervoetbal. Ik vind het wel mooi. Wij blij, Deurne blij. Veel blije gezichten dus", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen