Vergelijkbaar, maar totaal anders

1 november 2007, 12:22

De maand oktober was een roerige maand voor het Nederlandse trainersgilde. Zowel Ajax als PSV moest lijdzaam toezien hoe haar trainer weggeplukt werd door een Europese topclub. Maar waar het vertrek van Henk ten Cate bij Ajax gepaard ging met verwijten en steken onder het water, bleef het in Eindhoven keurig. Er viel geen onvertogen woord, althans niet naar buiten toe. Wat dat betreft, kan men in Amsterdam nog wel iets leren van de mensen uit de lichtstad.

PSV-directeur Jan Reker zei het woensdagavond treffend. "Als je merkt dat een trainer weg wil, kan je dat op twee manieren oplossen. Met herrie, of in goed onderling overleg", stelde hij, waarna hij een minutenlang betoog hield over de goede onderlinge verstandhoudingen, het onderlinge respect en de droom van Ronald Koeman om ooit eens een Spaanse topclub te trainen. Zelfs toen een Spaanse journalist vroeg of Reker Valencia wellicht iets kwalijk nam, viel er geen onvertogen woord. "Nee hoor, helemaal niet", was het korte en duidelijke antwoord.

Henk ten Cate

Henk ten Cate

Maar goed, terug naar de ArenA. Van Geel mopperde wat dat hij 'met zijn rug tegen de muur' en 'voor een voldongen feit' gesteld was. Bovendien deelde hij een sneer uit naar Chelsea, dat volgens hem niet juist gehandeld had door eerst Ten Cate te benaderen, en vervolgens pas Ajax. "Ik denk niet dat dat zo hoort", zei hij, met een gezicht als een oorwurm. Van Geel was teleurgesteld in zowel Chelsea als Ten Cate, dat was aan alles te merken. Via allerlei optredens in praatprogramma's probeerde zowel Van Geel als Ten Cate vervolgens in de weken die volgden hun gelijk te halen. Ten Cate haalde zelfs meerdere keren aan dat Van Geel slechts de halve waarheid verteld had en dat hij het jammer vond dat hij niet uitgenodigd was op de bewuste persconferentie , waar zijn vertrek naar Chelsea door Van Geel toegelicht werd.

Koeman

Koeman

Op 11 december, toevalligerwijs slechts vijf dagen voordat Ajax en PSV tegen elkaar spelen, komen Koeman en Ten Cate elkaar weer tegen. Koeman reist met Valencia dan naar Stamford Bridge, voor een Champions League-wedstrijd tegen het Chelsea van Ten Cate. Misschien praten beide heren dan nog wel even over hun vertrek uit Nederland. Maar waar Koeman dan kan zeggen dat hij door de voordeur vertrokken is, zal Ten Cate toe moeten geven dat hij bij Ajax door de achterdeur weggegaan is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen