Wenger: "Almunia dicht bij nationale ploeg"

29 november 2007, 11:27

Manuel Almunia is een belangrijke kandidaat om, achter Iker Casillas en Pepe Reina, als derde doelman van Spanje mee te gaan naar het EK. Dat denkt Arsene Wenger, de huidige trainer van de 30-jarige doelman van Arsenal, te weten.

Almunia begon dit seizoen als reservedoelman bij Arsenal, maar kreeg zijn kans toen Jens Lehmann een blessure opliep. De Spanjaard greep deze kans met beide handen aan en behield zijn plek, ook toen Lehmann weer terugkeerde na zijn blessure. En Almunia presteert volgens coach Wenger zó goed, dat hij in beeld is bij de nationale ploeg. "Hij zit heel dicht tegen de nationale ploeg aan. Dat heb ik gehoord uit het Spaanse kamp. Zijn naam is regelmatig gevallen bij de technische staf van de nationale ploeg van Spanje", zegt hij op de website van Arsenal.

Wenger erkent dat het opvallend is dat Almunia nu, op 30-jarige leeftijd, door lijkt te breken. Vooral omdat hij, voor zijn komst naar Arsenal, voor bescheiden clubs als Cartagonova, Sabadell, Eibar, Recreativo Huelva en Albacete speelde. "Het is een beetje een sprookje", lacht Wenger. "Maar bij keepers zie je wel vaker dat ze pas op latere leeftijd doorbreken. Dat was ook zo met bijvoorbeeld Gregory Coupet. Het is vooral belangrijk om op het juiste moment bij de juiste club te zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen