Groningen haalt Holla terug

30 januari 2008, 17:30   Bijgewerkt: 30 januari 2008, 17:44

Danny Holla keert terug naar FC Groningen. De 20-jarige middenvelder was verhuurd aan FC Zwolle, maar keert per direct terug naar de club van coach Ron Jans. In Groningen wordt hij de opvolger van Rasmus Lindgren, die naar Ajax verkast is.

Holla is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen en speelde vorig seizoen tien officiële duels in de ploeg van trainer Ron Jans. In Zwolle speelde hij de afgelopen maanden 23 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. De prestaties van Holla werden aldaar bijna wekelijks bekeken door FC Groningen. "En die rapporten waren goed", zegt algemeen directeur Hans Nijland. "Danny heeft zich in een half seizoen uitstekend weten te ontwikkelen. Na het vertrek van Lindgren was Holla voor ons een logische en meest voor de hand liggende optie."

Daarvoor moest de clubleiding wel in gesprek met FC Zwolle, want in de huurovereenkomst was niet voorzien in een tussentijdse terugkeer van Holla naar Euroborg. "Zwolle heeft zich zeer correct en coöperatief opgesteld. We zijn blij dat we Holla direct aan de groep kunnen toevoegen. Hij is hier natuurlijk bij iedereen bekend en kan snel instromen", aldus Nijland. Sander Rozema bewandelt de omgekeerde weg. De eveneens 20-jarige middenvelder uit Roden maakt het seizoen op huurbasis af in Zwolle. Rozema was sinds dit seizoen toegevoegd aan de eerste selectie van Ron Jans, maar speelde zijn wedstrijden vooral bij Jong FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen