Heerenveen geeft Bak-Nielsen weken rust

24 januari 2008, 14:38

Kristian Bak-Nielsen krijgt van SC Heerenveen alle tijd om te herstellen van de enkelblessure die hem al enkele weken aan de kant houdt. De club uit Friesland heeft laten weten dat de verdediger zeker niet vóór 9 februari, als SC Heerenveen op bezoek gaat bij PSV, in actie zal komen. "Maar als hij meer tijd nodig heeft dan nemen we die", zegt coach Gertjan Verbeek op de website van de Friese club.

Bak-Nielsen kwam op 15 december voor het laatst in actie, in de wedstrijd tegen NAC Breda. Daarna moest hij telkens afhaken, omdat hij last bleef houden van zijn enkel. "Het heeft op dit moment geen nut om van wedstrijd tot wedstrijd te kijken", zegt Verbeek dan ook. "Met fysiotherapeut Erik ten Voorde is een stappenplan gemaakt. De wedstrijd tegen Vitesse (zaterdag 2 februari) komt te vroeg, maar dat weekend is wel een nieuw meetpunt. Als hij fit is, stroomt hij in de groep en richten we ons op PSV. Zo niet, dan krijgt Bak opnieuw tien dagen om fit te worden."

Mocht de blessure niet wegebben, dan vreest Verbeek dat een operatie noodzakelijk is. "Als het niet beter wordt en we kunnen niets vinden, moet Bak misschien een kijkoperatie ondergaan. Dat is niet onze eerste optie, maar het kan niet eindeloos duren. Hij houdt pijn, dus er is toch iets aan de hand."

Overigens was er ook goed nieuws te melden uit de Friese blessureboeg. Doelman Brian Vandenbussche is vrijwel hersteld van een schouderblessure en doet vanavond mee in een wedstrijd van Jong Heerenveen tegen Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen