"Iedereen weet dat er tegen topclubs wat te halen valt"

21 januari 2008, 08:55

Wat is er toch aan de hand met de topclubs in de Eredivisie dit seizoen? In een weekend waarin Feyenoord, PSV en Ajax aantraden tegen respectievelijk Excelsior, VVV Venlo en NEC, werd nogmaals duidelijk dat we eigenlijk nergens meer van moeten opkijken. Feyenoord verloor van Excelsior, terwijl Ajax en PSV slechts één punt pakten. "Geen enkele wedstrijd is gemakkelijk dit seizoen", concludeert PSV-verdediger Dirk Marcellis dan ook tegenover FCUpdate.nl.

De competitie is inmiddels net over de helft, maar de verschillen zijn ongekend klein. Er is geen enkele ploeg die er bovenuit steekt, maar bovendien is ook het gat tussen de top en subtop kleiner dan ooit tevoren. FC Groningen en FC Twente hebben slechts vier punten minder dan koploper PSV, terwijl ook SC Heerenveen, Roda JC en zelfs FC Utrecht nog altijd zicht hebben op de koppositie.

Opvallend was ook de berusting in het PSV-kamp, na afloop van deze zeperd in De Koel. De spelers van de landskampioen oogden gelaten. Op de vraag hoe hard deze klap aankomt, reageert Marcellis zelf enigszins verbaasd, alsof puntverlies in Venlo heel normaal is. "Euhm, oh", stamelt hij. "Nou ja, VVV heeft het gewoon goed gedaan, het was voor ons moeilijk om er doorheen te komen. We kregen wel kansjes, maar als die er dan niet ingaan wordt het een moeilijk verhaal. Dat is jammer."

De ploeg die dit seizoen als geen ander bewijst dat er gestunt kan worden tegen topclubs, is VVV Venlo. De ploeg pakte thuis punten tegen alle drie de topclubs. Rachid Ofrany, die tegen zowel Ajax als PSV op fenomenale wijze scoorde, heeft wel een idee hoe het komt dat topclubs zoveel punten laten liggen. "Als je als kleiner team ziet dat een topclub punten morst, put je daar motivatie uit. Je ziet hoe een kleinere ploeg het een topclub moeilijk maakt en je ziet dat ook de grote teams kwetsbaar zijn. Daarom stap je ook tegen topclubs het veld op met het idee dat er wat te halen valt." 

De grote nivellering in de Eredivisie brengt voor een club als VVV Venlo ook een nadeel met zich mee. Want de ploeg stuntte dit weekend tegen PSV, maar rivalen Excelsior en NEC pakten ook punten. "Tsja, maar dat weet je deze competitie. Iedereen kan van iedereen winnen. Maar goed, wij moeten gewoon naar onszelf kijken en onze wedstrijden winnen. Dan komt het vanzelf goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen