Landzaat verkiest 'daadkrachtig' Feyenoord boven Ajax

25 januari 2008, 11:44   Bijgewerkt: 25 januari 2008, 15:10

Na anderhalf jaar is Denny Landzaat weer terug in Nederland. De oud-middenvelder van Willem II en AZ tekende anderhalf jaar geleden een driejarig contract bij Wigan Athletic, maar verruilt de Engelse middenmoter per direct voor Feyenoord. Hij verkoos de Rotterdamse club boven Ajax, dat ook belangstelling had. "Feyenoord was direct daadkrachtig, daar sprak veel vertrouwen uit", zegt de middenvelder.

Het kan snel gaan in de voetballerij. Afgelopen zomer was een vertrek van Denny Landzaat voor Wigan Athletic nog volstrekt onbespreekbaar, terwijl ook Landzaat zelf weinig trek had om na één jaar alweer terug te keren naar Nederland. Maar amper een half jaar is alles anders. Feyenoord bereikte snel een akkoord met Wigan en ook Landzaat zei ditmaal geen 'nee' tegen de interesse uit Rotterdam-Zuid.

Landzaat stond ook in de belangstelling van Ajax, dat club waar hij zijn opleiding genoot. "Klopt, Ajax had ook interesse. Maar de manier waarop Feyenoord handelde, daar sprak veel vertrouwen uit. Ze waren direct daadkrachtig, daarom heb ik geen seconde hoeven te twijfelen. Bovendien is de club goed bezig en spelen er veel oud-teamgenoten van me. Er staat hier iets moois te gebeuren en daar wil ik deel van uitmaken. Ik wil met Feyenoord kampioen van Nederland worden."

Volgens technisch directeur Peter Bosz kon Feyenoord Ajax aftroeven, omdat het snel handelde. "We kregen woensdagmiddag een tip dat Denny zou mogen vertrekken en hebben vervolgens razendsnel gehandeld. Nog diezelfde dag zijn we er uit gekomen met Wigan en ook Denny stond direct open voor een transfer. We moesten snel zijn, want als dit bij andere clubs bekend zou worden hadden we de slag ongetwijfeld verloren. Iedereen weet immers dat we het financieel gezien hadden moeten afleggen tegen een club als Ajax, bijvoorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen