Real wint derby, Henry matchwinner voor Barça

20 januari 2008, 20:46   Bijgewerkt: 20 januari 2008, 23:37

De Madrileense derby tussen Atletico en Real is geëindigd in een opvallend eenvoudige overwinning voor de regerend landskampioen. Het werd zondagavond in Estadio Vicente Calderon 0-2, door doelpunten van Raúl en Ruud van Nistelrooy. 

De uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Atletico was op papier een zware kluif voor Real, maar eenmaal op het veld zette de ploeg van coach Bernd Schuster het duel snel naar zijn hand. Raúl zorgde al binnen een minuut, op aangeven van Robinho, voor 0-1. Het duo strafte een fout van verdediger Pablo keihard af.

Vlak voor rust besliste Van Nistelrooy de wedstrijd, door een hoekschop binnen te werken. Hierna kwam de zege van Real, waarbij ook Wesley Sneijder in de basis stond en Royston Drenthe vlak voor tijd mocht invallen, niet meer in gevaar.

Enkele uren na de zege van Real boekte FC Barcelona een minimale zege op Racing Santander: 1-0. Thierry Henry maakte in stadion Camp Nou in de 31e minuut de enige treffer. Het team van coach Frank Rijkaard blijft door de winst in het spoor van de koploper van de Spaanse voetbalcompetitie, Real Madrid. De achterstand bedraagt door winst van Real op Atletico (2-0) nog steeds zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen