'Advocaat wordt de Cruijff van ADO Den Haag'

25 februari 2008, 23:38

Dick Advocaat gaat zich inzetten voor ADO Den Haag. Volgens De Telegraaf staat de Haagse trainer op het punt om 'ja' te zetten tegen het verzoek van de eerstedivisionist om de club op de achtergrond te voorzien van technische adviezen, evenals Johan Cruijff bij Ajax gaat doen. "ADO is en blijft mijn club en als ze gebruik willen maken van mijn expertise dan ben ik graag bereid die met ze te delen."

ADO Den Haag is de laatste jaren zowel financieel als sportief ver afgegleden en dat gaat Advocaat aan het hart. "De club is veel te diep gezonken, maar gelukkig bestaat ADO Den Haag nog nu vorige week het licht op groen ging voor het reddingsplan. Het is zaak om een goede technische organisatie neer te zetten en daarvoor ben ik benaderd", vertelt de voormalig bondscoach van Oranje.

De rol van Advocaat, die zijn werkzaamheden voor ADO gaat combineren met zijn werk in Rusland, is vergelijkbaar met de functie die Johan Cruijff bij Ajax gaat vervullen. "Ik ga het ook op afstand doen en zal waar nodig advies geven."

Grote man achter de terugkeer van Advocaat bij ADO Den Haag, is spelersmakelaar Rob Jansen. "Ik ken Rob Jansen al heel lang en ook zijn vader, de net overleden Karel Jansen, die geldt als een oer-ADO'er. Het zijn echte ADO-mensen en Rob steekt opnieuw zijn nek uit om wat van de club te maken. Het is tevens een belofte, gedaan aan zijn vader op diens sterfbed. Als ik dan wat kan betekenen voor mijn club dan mag ik daar niet voor weglopen", aldus Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen