Bayern gelijk tegen HSV, rood Van Bommel

24 februari 2008, 18:49   Bijgewerkt: 24 februari 2008, 23:09

Bayern München is zondag in de Bundesliga een punt uitgelopen op Werder Bremen. De topper tegen Hamburger SV eindigde in 1-1, terwijl Werder een dag eerder onderuit ging bij Eintracht Frankfurt (1-0). Mark van Bommel viel in negatieve zin op. Hij werd in blessuretijd uit het veld gestuurd na onder meer een provocerend gebaar naar de scheidsrechter.

"Totaal onnodig", vond Bayern-trainer Ottmar Hitzfeld van de actie van de Nederlander. Hij stelde Van Bommel een boete in het verschiet. Binnen tien seconden kreeg de middenvelder van Bayern twee gele kaarten. Eerst voor een overtreding op HSV-invaller Mohamed Zidan, daarna voor een provocerend gebaar richting de scheidsrechter.

Ivica Olic had HSV na een uur spelen met zijn tiende seizoenstreffer op voorsprong gebracht. Kort daarna zette de Braziliaan Zé Roberto de koploper weer op gelijke hoogte. HSV blijft door het gelijkspel vierde in de Bundesliga, met zes punten minder dan de concurrent uit München.

HSV-aanvoerder Rafael van der Vaart begon op de bank. De international was nog niet fit na een enkelblessure. "Het risico was te groot om hem te laten starten", aldus trainer Huub Stevens. Die liet Van der Vaart een kwartier voor tijd wel invallen, maar de topschutter kon HSV niet meer aan de winst helpen. Joris Mathijsen en Nigel de Jong speelden de hele wedstrijd.

Werder Bremen ging zaterdag al met 1-0 onderuit bij Frankfurt. Het enige doelpunt kwam van de Griek Ioannis Amanatidis. Bremen speelde ruim een helft met tien man na een rode kaart voor de Braziliaan Diego. De spelmaker gaf met zijn schouder een forse stoot aan zijn opponent Sotirios Kyrgiakos. "Ik krijg van alle verdedigers schoppen en helaas verloor ik mijn verstand", verklaarde Diego zijn actie. De sterspeler krijgt waarschijnlijk een lange schorsing.

Bayer Leverkusen klom naar de derde plek door met 1-0 te winnen van Schalke 04. De winnende treffer kwam vlak voor tijd van Manuel Friedrich. Regerend kampioen VfB Stuttgart kroop richting de plekken die recht geven op Europees voetbal door met 3-1 te winnen van Karlsruher SC. Duits international Mario Gomez maakte de openingstreffer, zijn elfde doelpunt van het seizoen.

In de kelder van de Duitse Bundesliga kwam 1.FC Nürnberg zondag thuis niet verder dan 1-1 tegen mede-degradatiekandidaat Energie Cottbus. Hierdoor staan beide teams nog altijd gedeeld onderaan, samen met MSV Duisburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen