De Vos tovert 'konijn uit hoge hoed'

1 februari 2008, 16:50   Bijgewerkt: 1 februari 2008, 17:44

De zaak-Alves heeft weer een nieuwe wending gekregen. De Alkmaarders zijn naar de FIFA gestapt om een klacht in te dienen tegen de overstap van de spits naar Middlesbrough, maar Alves' advocaat Pim de Vos meent dat AZ geen poot heeft om op te staan. Hij heeft namelijk een clausule in het contract van Alves bij AZ gevonden.

"De arbeidsovereenkomst tussen Alves en AZ bevat een belangrijke bepaling", zegt De Vos opgetogen. "Als AZ en Heerenveen niet voor het sluiten van de transfermarkt tot een transferovereenkomst zouden komen, dan zou de gehele overeenkomst tussen AZ en Alves automatisch vervallen van rechtswege."

De Vos denkt dat de zaak hiermee een belangrijke wending krijgt. "Ik zie dit als een konijn dat ik uit de hoge hoed heb getoverd", aldus de advocaat.

Volgens De Vos gaat het om artikel 26 in de arbeidsovereenkomst. "Uw cliënte kan niet met enig recht klagen bij de FIFA", zo staat in de brief van De Vos aan raadsman Eric Vilé van AZ te lezen. "Artikel 26 bepaalt kort gezegd, dat als AZ en Heerenveen niet tot een transferovereenkomst komen vóór 1 februari 2008, de gehele overeenkomst (tussen AZ en Alves) onmiddellijk zal zijn geëindigd zonder dat daarvoor enige opzegging nodig is. Met andere woorden: als er sprake zou zijn van een rechtsgeldige overeenkomst tussen Alves en AZ, wat door mijn cliënt wordt betwist, is die donderdagnacht om 1 minuut over 12 geëindigd, zonder dat AZ ook maar enige claim bij mijn cliënt kan neerleggen. Voor zover nodig doe ik namens de heer Alves ten overvloede en subsidiair een beroep op artikel 26."

"Het voorgaande leidt tot de conclusie dat uw cliënte niets van de heer Alves heeft te vorderen, ongeacht of AZ al dan niet door de arbiters van de KNVB in het gelijk zal worden gesteld", laat De Vos verder in zijn brief.

Volgens De Vos is de zaak nu zo goed als afgesloten en is het maar de vraag of hij de arbitrage tegen AZ nu doorzet. "Gezien ons voorwaardelijke beroep op artikel 26 ligt het voor de hand dat de procedure niet wordt voortgezet, nu in geen enkel geval die overeenkomst nog van toepassing is", sluit hij de brief aan Vilé af.

AZ-woordvoerder Klaas Wilting was nog niet op de hoogte van de brief. "Het is niet aan de heer De Vos om te bepalen wanneer een zaak wordt afgesloten. Zoals bekend hebben wij een klacht bij de FIFA ingediend en wachten we het onderzoek nu af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen