Lehmann zwaar onder vuur na zwak optreden in Wenen

7 februari 2008, 09:44   Bijgewerkt: 7 februari 2008, 09:55

Titelfavoriet Duitsland kampt, exact vier maanden voor de start van het Europees kampioenschap, met een heus keepersprobleem. Eerste doelman Jens Lehmann komt bij Arsenal niet aan spelen toe en bewees woensdag tegen Oostenrijk dat dit gebrek aan wedstrijdritme hem wel degelijk parten speelt. Hij werkte in Wenen een slechte wedstrijd af, wat koren op de molen was voor de Duitse critici.

"Er stonden tegen Oostenrijk lange tijd alleen maar slechte spelers op het veld, maar één was er nog veel slechter: Jens Lehmann", schrijft het invloedrijke boulevardblad Bild na de uiterst geflatteerde 0-3 zege op de Oostenrijkers. "Lehmann is al lang niet meer de internationale topdoelman, die hij zich voelt. Sterker nog, hij is voor de nationale ploeg een grote risicofactor. Hij zat mis bij voorzetten, liet onschuldige schoten los en creëerde zo kansen voor de Oostenrijkers."

"Als bondscoach Löw consequent is, moet hij Lehmann uit het doel halen. Met deze doelman kan Duitsland op het Europees kampioenschap niet voor de prijzen gaan. Adler, Hildebrand of Enke is een betere optie", besluit de krant.

Ook het Duitse Sport1 vindt dat de positie van Lehmann weer ter discussie moet komen te staan. "De Arsenal-reserve was tegen Oostenrijk zeer zwak en bood de tegenstander door enkele slippertje grote kansen op een doelpunt. Over de hele wedstrijd gezien, maakte Lehmann simpelweg een ongekend onzekere indruk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen