"Om Ronaldo zo te zien huilen, is vreselijk"

14 februari 2008, 11:51   Bijgewerkt: 14 februari 2008, 12:08

Woensdag 13 februari 2008 kan wel eens de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop Ronaldo de laatste wedstrijd uit zijn profcarrière speelde. De Braziliaanse spits van AC Milan raakte woensdag, in het duel met Livorno, zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal zeker negen maanden nodig hebben om hiervan te herstellen. "De tijd zal ons leren of dit zijn laatste duel was", zegt Milan-coach Ancelotti.

Ronaldo liep de blessure op, toen hij opsprong op een voorzet vanaf de rechterkant in te koppen. De Braziliaan kwam bij de landing verkeerd terecht, waarbij hij een gewrichtsband compleet afscheurde. Livorno-doelman Marco Amelia, die op amper twee meter van de spits stond, wist meteen dat het goed mis was. "Ik hoorde zijn knie een vreselijk geluid maken en daarna begon Ronaldo meteen hard te schreeuwen. Ik heb zoiets echt nooit meegemaakt", zegt hij geschrokken.

Hoewel vrijwel iedereen meent dat deze blessure hoogstwaarschijnlijk het einde van Ronaldo's carrière betekent, wil coach Carlo Ancelotti daar niet op vooruit lopen. "Ik wil niet zeggen dat zijn loopbaan voorbij is. Dat zal de tijd ons leren. Op dit moment kunnen we hem alleen maar zoveel mogelijk steunen. Zijn ploeggenoten hebben na de wedstrijd het stadion snel verlaten om Ronaldo in het ziekenhuis te bezoeken."

In zijn lange loopbaan speelde Ronaldo voor onder meer PSV, FC Barcelona, Inter, Real Madrid en AC Milan. In 1994 en 2002 werd hij met Brazilië wereldkampioen. Tijdens de WK-finale van 2002 tegen Duitsland maakte hij beide doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen