Van Hanegem snapt niets van reglementen KNVB

10 februari 2008, 22:31   Bijgewerkt: 10 februari 2008, 22:39

Willem van Hanegem lag, in de dagen voorafgaand aan de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen NAC Breda, overhoop met de KNVB. De coach wilde een 15-jarige B-junior opnemen in zijn selectie, maar kreeg hiervoor geen toestemming van de bond.

Van Hanegem wilde de 15-jarige jongen meenemen naar Breda, omdat hij door blessures krap in zijn aanvallers zat. De bond stelde echter dat spelers minimaal zestien jaar oud moeten zijn om in actie te mogen komen in de Eredivisie en dreigde zelfs met puntenaftrek, als de B-junior in actie zou komen tegen NAC Breda. Dit tot onbegrip van Van Hanegem, die in de reglementen van de KNVB terugvond dat spelers 'vijftien jaar of ouder' moeten zijn om te mogen voetballen. "En deze jongen is vijftien jaar en zes maanden oud, dus dat is toch vijftien jaar of ouder", stelde de stomverbaasde coach van FC Utrecht zondag in het tv-programma Voetbal Insite.

De betreffende speler, Christian Gandu, wordt pas in de zomer zestien jaar. Dit seizoen mag hij, volgens de KNVB, dus niet in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen