Van Marwijk was al eerder kandidaat voor KNVB

9 februari 2008, 09:58   Bijgewerkt: 9 februari 2008, 10:10

Bert van Marwijk wordt vrijwel zeker de nieuwe bondscoach van Oranje. Nadat vrijdag al bekend werd dat de coach van Feyenoord voor KNVB-preses Henk Kesler de 'belangrijkste kandidaat' voor de functie was, meldde hij zaterdag in de De Telegraaf dat Van Marwijk zelfs al langer op het verlanglijstje van de bond stond.

Kesler doet geen enkele moeite om zijn interesse in Van Marwijk te nuanceren. Sterker nog, hij benadrukt dat er voor de oud-coach van Fortuna Sittard en Borussia Dortmund in principe een contract klaarligt. "Als je met elkaar rond de tafel gaat, is er van beide kanten de intentie om tot een akkoord te komen. Wij willen Bert van Marwijk als opvolger van Marco van Basten als bondscoach en Van Marwijk wil naar Zeist komen. Hij is de enige kandidaat", stelt de directeur betaald voetbal.

"Het is trouwens niet de eerste keer dat we aan Van Marwijk denken, maar de vorige keer bleek zijn komst niet haalbaar. Nee, het doet er niet toe wanneer dat was", vervolgt Kesler, die er tenslotte nog wel even aan toevoegt dat de deal nog niet beklonken is. "Te zeggen dat we al rond zijn, is voorbarig. Bij Van Basten duurde het ook drie weken voordat we een volledig akkoord hadden bereikt."

Overigens heeft Van Marwijk nog een doorlopend contract bij Feyenoord, maar deze bevat de clausule dat hij kan vertrekken om bondscoach te worden. De coach hoopt dat zijn flirt met de KNVB geen negatieve gevolgen zal hebben voor de sfeer in de kleedkamer bij de Rotterdamse club. "Ik verwacht dat mijn spelers er professioneel mee omgan. Dat heb ik ze in de kleedkamer ook gezegd. En heeft iemand daar moeite mee, dan moet hij dat aangeven", zegt hij in het AD.

Opvallend detail is dat Van Marwijk de schoonvader is van Mark van Bommel, de man die onder Van Basten zijn plek in het Nederlands elftal verloor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen