Vertonghen: "Tijd voor rust en duidelijkheid bij Ajax"

25 februari 2008, 11:30

Eerst was er het rapport van de commissie-Coronel, daarna de terugkeer van 'verlosser' Johan Cruijff en de aankondiging van het vertrek van het bestuur inclusief voorzitter John Jaakke, waarna vervolgens ook Marco van Basten nog vastgelegd werd als nieuwe trainer. Het moge duidelijk zijn: Ajax bouwt aan een nieuwe toekomst. "De eerste stapjes zijn gezet", zegt Urby Emanuelson.

Buiten de lijnen gebeurde er dus van alles de laatste dagen, maar de spelersgroep heeft daar volgens Emanuelson weinig van gemerkt. "Natuurlijk volg je wel wat er gebeurt, maar de meeste dingen staan toch ver van ons af. Met mensen als directeur Maarten Fontein of voorzitter John Jaakke hebben wij als spelers immers weinig te maken, we zien ze amper", zegt de verdediger.

logo embleem mat

logo embleem mat

Jan Vertonghen sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. Ook de Belg is blij met de komst van Cruijff ("ik ben dan wel geen Nederlander, maar ik woon hier lang genoeg om te weten hoe groot hij in dit land is. Iedereen heeft vertrouwen in hem") en Van Basten. De verdediger hoopt vooral dat de komst van het illustere duo er voor kan zorgen dat de rust terugkeert in de ArenA.

Cruijff

Cruijff

Emanuelson is het met Vertonghen eens dat de rust terug moet komen. "We moeten zorgen dat alle neuzen binnen de club weer één richting op wijzen", zegt de linksback, die benadrukt dat het de hele club een enorme stimulans geeft dat Cruijff en Van Basten komen, maar dat er nog een hoop werk gedaan moet worden. "Dit is pas het begin. Door de ontwikkelingen van de afgelopen dagen hebben we de eerste stapjes gezet richting een betere toekomst, die lijn moeten we door zien te trekken."

"Of ik deel uit wil maken van die toekomst? Nou, het is voor mijzelf natuurlijk wel mooi om zulke ontwikkelingen van dichtbij mee te maken. Dus dit kan zeker meespelen in een eventuele beslissing om de club wel of niet te verlaten", besluit hij. 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen