Heitinga voor vijf jaar naar Atletico Madrid

25 maart 2008, 08:59   Bijgewerkt: 25 maart 2008, 10:21

John Heitinga is bezig aan zijn laatste maanden als Ajacied. De verdediger maakt komende zomer de overstap naar Atletico Madrid, waar hij een vijfjarig contract tekent. "Ik sta te trillen van geluk. Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière", zegt de 24-jarige international in De Telegraaf. Met de transfer is tien miljoen euro gemoeid.

Ajax wees eerder boden van Atletico en Sevilla op Heitinga af, maar heeft ditmaal geen keus. Het contract van Heitinga bevat immers een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro en daaraan wil Atletico nu voldoen. "Door twee keer een bod van Atletico af te slaan en ook Sevilla de deur te wijzen, heeft ook Martin van Geel aangegeven me niet te willen laten gaan. Sterker nog, hij heeft er maandenlang alles aan gedaan om me te behouden. Dat waardeer ik enorm", zegt Heitinga.

"Ik zal Ajax ongelooflijk missen", vervolgt hij. "Ik ben hier op mijn zevende, in de E2, ingestroomd, nadat ik voor mijn verjaardag een Ajax-training cadeau had gekregen. Dit is mijn tweede huis. Ik hoop, en verwacht, écht dat iedereen me deze transfer gunt", aldus Heitinga, die van plan is om ooit terug te keren in de ArenA. "Ik heb met mezelf afgesproken dat ik, als Ajax dat ook wil, mijn loopbaan hier afsluit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen