'Mourinho favoriet om Mancini op te volgen'

12 maart 2008, 14:38   Bijgewerkt: 12 maart 2008, 14:51

Eén dag nadat Roberto Mancini bekend maakte dat hij zijn functie als trainer van Inter na dit seizoen neerlegt, wordt er in Italiaanse media al volop gespeculeerd over de opvolging van de succesvolle coach. Eén naam wordt nadrukkelijk naar voren geschoven, namelijk die van Jose Mourinho. De Italianen zien de Portugees massaal als de aangewezen man om Inter eindelijk Europese roem te bezorgen.

Onder Mancini werd Inter de afgelopen twee seizoenen kampioen van Italië, terwijl de ploeg ook dit seizoen op koers ligt voor de scudetto. Europees gezien was het echter uiterst mager, wat de Milanezen lieten zien. Dinsdag werd de ploeg al in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool, terwijl ook vorig seizoen de tweede ronde het eindstation was. Valencia was destijds over twee wedstrijden te sterk voor de Italiaanse kampioen.

Mourinho, de man die FC Porto in 2004 naar winst in de Champions League leidde, moet er volgens Italiaanse media nu voor zorgen dat Inter vanaf volgend seizoen wél in Europees verband potten kan breken. Naast Mourinho, die al bijna een half jaar zonder werk zit, worden ook Fiorentina-coach Cesare Prandelli en Rafael Benitez (Liverpool) genoemd als kandidaten voor de openstaande vacature bij Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen