Rangers slaat grote slag door zege in Old Firm

29 maart 2008, 15:51   Bijgewerkt: 29 maart 2008, 16:32

Glasgow Rangers is een flinke stap dichter bij de Schotse landstitel gekomen. Stadgenoot en aartsrivaal Celtic werd zaterdag in een rechtstreeks gevecht met 1-0 verslagen, waardoor de voorsprong van de Rangers opgelopen is tot zes punten. Bovendien heeft de koploper een wedstrijd minder gespeeld.

De Schotse klassieker was er zaterdag een met veel passie, maar in eerste instantie niet veel kansen. Celtic-keeper Artur Boroc hoefde in de beginfase maar weinig in actie te komen. Een schot van Rangers, op slag van rust, kon de Pool echter niet keren. Thomson maakte op aangeven van Fransman Jean-Claude Darcheville de enige treffer, en zijn eerste goal in het shirt van Rangers.

Jan Vennegoor of Hesselink kreeg al in de eerste helft een gele kaart. Hij werd ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald door coach Gordon Strachan. Rangers heeft nog negen wedstrijd te spelen, Celtic acht.