Engelaar wil via play-offs plek in EK-selectie afdwingen

29 april 2008, 11:01

Voor Orlando Engelaar breken spannende weken aan. De middenvelder van FC Twente is één van de mensen die kans maakt op een plekje in de EK-selectie van Marco van Basten, maar net zo goed nog buiten de boot kan vallen. "Op zich komen de play-offs mij dus goed uit, een paar extra wedstrijen om wat te laten zien. Het is niet zo dat ik al kan teren op mijn ervaring bij Oranje", zegt hij in BN/ De Stem.

"Ik hoop heel erg op het EK, maar ik ga niet zeggen dat ik erbij hoor of er heen moet. Dat heeft geen enkele zin", zegt de 28-jarige middenvelder van FC Twente, die tot dusver drie interlands speelde. Dat hadden er één of twee meer kunnen zijn, maar Engelaar moest de laatste oefenduels van Oranje laten schieten vanwege een blessure. "Die blessure kwam op een vervelend moment", vindt hij.

"Ik had net een lekker gevoel overgehouden aan mijn laatste verblijf bij Oranje. Ik kon het niveau aan. Dat vond de bondscoach ook, want ik bleef bij de selectie, ook toen er geen geblesseerden waren. Nigel de Jong en Hedwiges Maduro moesten weg, ik mocht blijven. Nu begin ik echt heel dichtbij te komen, dacht ik. Daarvoor voelde ik me geen international, ik mocht alleen mee als anderen niet konden. Maar die laatste keer had ik het gevoel wel, ik was international", vertelt hij trots.

Engelaar krijgt vanavond een eerste kans om zijn visitekaartje af te geven bij de bondscoach, als hij met Twente een play-off speelt tegen NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen