FC Utrecht in handen van investeerder

Ger
2 april 2008, 15:05   Bijgewerkt: 2 april 2008, 17:15

FC Utrecht wordt overgenomen door ondernemer Frans van Seumeren. De Utrechtse investeerder verwerft een meerderheidsbelang van 51 procent van de aandelen van FC Utrecht BV. Met de overeenkomst is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid. Dat maakte de club woensdagmiddag op een persconferentie in Stadion Galgenwaard bekend.

Volgens Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop is hiermee de toekomst van FC Utrecht veiliggesteld, maar blijven de huidige cultuur en identiteit van de club gehandhaafd. "We hebben nu de mogelijkheid er sportief een betere club van te maken en we kunnen nu ook verder investeren in bijvoorbeeld jeugdopleiding en scouting. Daarnaast houden we zelf 49 procent van de aandelen in handen, de Stichting Beheer Aandelen blijft dus ook bestaan", zegt Van Dop.

Namens de gemeente Utrecht heeft sportwethouder Harm Janssen laten weten positief te staan tegenover de overeenkomst tussen FC Utrecht en Van Seumeren. Volgens Janssen verkleint Van Seumerens investering de financiële risico's die de gemeente met de club loopt. De 58-jarige ondernemer zal overigens toetreden tot de Raad van Commissarissen, die geleid wordt door oud-AMEV-topman Jacques van Ek.

Utrecht voerde ook lange tijd overnamegesprekken met Phanos, de huidige hoofdsponsor. Phanos wilde echter alle aandelen overnemen, maar dat was niet bespreekbaar. Volgens de eredivisionist heeft de overname door Van Seumeren geen invloed op de relatie met Phanos. De overeenkomst met de hoofdsponsor loopt nog door tot 2009.

De 58-jarige ondernemer wil zich voor tien jaar aan de club verbinden. In die periode maakt hij geen aanspraak op dividend, zodat zo veel mogelijk kapitaal in de club blijft. Voordat de overeenkomst definitief wordt, zal formeel nog een boekenonderzoek plaatsvinden. De club maakte tijdens de persconferentie meteen bekend dat FC Utrecht over vijf jaar in de top vijf van de Eredivisie moet meedraaien. De Utrechtse formatie spiegelt zich daarbij aan Heerenveen nu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen