Geschorste Vanenburg per direct weg bij Eindhoven

1 april 2008, 17:03   Bijgewerkt: 1 april 2008, 20:41

Gerald Vanenburg is per direct weg bij FC Eindhoven. De trainer accepteerde dinsdag het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager om hem voor vijf duels te schorsen, omdat hij vrijdag na de wedstrijd tegen Emmen (2-3) de Drentse speler Frank Broers een klap gaf. Ook beledigde hij scheidsrechter Bart van der Scheer.

Omdat FC Eindhoven nog maar drie competitiewedstrijden speelt en Vanenburg aan het einde van het seizoen sowieso al zou vertrekken, besloot de club na overleg met de trainer per direct uit elkaar te gaan. Assistent-trainer Ernest Faber neemt de taken over van Vanenburg. Faber vertrekt aan het einde van het seizoen ook uit Eindhoven.

Vanenburg vloog vrijdag na het laatste fluitsignaal van Van der Scheer boos het veld op om verhaal te halen bij de 30-jarige debutant over onder meer de lengte van de blessuretijd, waarin Emmen scoorde. Broers probeerde de oud-international weg te houden en werd toen zelf het slachtoffer.

De oud-international heeft nog geen nieuwe club voor volgend seizoen. Wie de komende jaargang de leiding heeft bij FC Eindhoven is nog niet bekend.

De beelden van de meppende Vanenburg:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen