Kanu schiet Portsmouth naar finale FA Cup

5 april 2008, 15:06   Bijgewerkt: 5 april 2008, 15:14

Portsmouth heeft zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van manager Harry Redknapp, die na de uitschakeling van alle andere teams uit de Premier League dé grote favoriet is om het bekertoernooi te winnen, rekende zaterdag op Wembley uiterst moeizaam af met West Bromwich Albion (0-1).

Oud-Ajacied Nwankwo Kanu was de gevierde man bij Portsmouth. De Nigeriaan schoot tien minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd binnen, nadat de defensie van West Bromwich Albion een inzet van Baros niet goed weg kreeg. Dit doelpunt was enigszins tegen de verhouding in, want Championship-club West Brom had tot dat moment het betere van het spel. Na deze 0-1 verdedigde Portsmouth de voorsprong relatief eenvoudig, hoewel Robert Koren nog wel dicht bij de gelijkmaker was. Zijn schot spatte echter uiteen op de bovenkant van de deklat.

In de finale speelt Portsmouth tegen Cardiff City of Barnsley. Beide Championship-clubs staan zondagmiddag op Wembley tegenover elkaar.