NAC Breda in eerste helft naar drie punten

Ger
6 april 2008, 16:23   Bijgewerkt: 6 april 2008, 17:07

NAC Breda staat na het bezoek aan FC Groningen nog steviger in de top-vijf. De ploeg van coach Ernie Brandts zegevierde met 2-1 en schuift door naar de derde plaats. FC Groningen kan zich nu richten op de play-offs voor een UEFA Cup-ticket.

Na zeventien minuten moest FC Groningen alsnog het hoofd buigen. Fredrik Stenman reageerde niet attent op een pass van Mathew Amoah, waardoor Ahmed Ammi kon scoren. Edwin de Graaf had de bezoekers vervolgens op 0-2 moeten zetten. De middenvelder kreeg een vrije doortocht naar het Groningse doel, maar zijn inzet kwam tegen het been van Van Loo.

FC Groningen, dat met drie spitsen acteerde, zag de meeste aanvallen door slordigheden strandden. Stef Nijland, Marnix Kolder en Berry Powel konden NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar nauwelijks op de proef stellen. Vlak voor rust verdubbelde het uitgekookte NAC de voorsprong. Uit een vrije trap van Ronnie Stam was Amoah trefzeker met een kopbal.

Die speelwijze bracht FC Groningen steeds beter in de wedstrijd. De noorderlingen kregen diverse mogelijkheden om de score weer in evenwicht te brengen. Een tweede Groningse treffer zou echter niet meer vallen. Door het resultaat doet NAC uitstekende zaken in de strijd om een plaats om de top-vijf. FC Groningen kan zich opmaken voor de play-offs om een plaatsbewijs voor de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen